Institute of Genetics,
Physiology and Plant Protection
Ministry of Education,
Culture and Research
Rezultate științifice și inovaționale în cadrul Progamelor de Stat obținute în anul 2021
Prioritatea II: Agricultură durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor
20.80009.5107.03 Valorificarea eficientă a resurselor genetice vegetale și biotehnologiilor avansate în scopul sporirii adaptabilității plantelor de cultură și schimbările climatice, conducător de proiect dr. hab. BOTNARI Vasile
20.80009.5107.07 Diminuarea consecințelor schimbărilor climatice prin crearea și implementarea soiurilor de plante medicinale și aromatice cu productivitate înaltă, rezistente la secetă, iernare, boli, ce asigură dezvoltarea sustenabilă a agriculturii, garantează produse de calitate superioară, predestinate industriei de parfumerie, cosmetică, farmaceutică, alimentară, conducător de proiect dr. BALMUȘ Zinaida
20.80009.5107.11 Conservarea ex-situ de lungă durată a resurselor genetice vegetale în banca de gene cu utilizarea metodelor biologiei moleculare în testarea stării de sănătate a germoplasmei vegetale, conducător de proiect dr GANEA Anatolie
20.80009.5107.18 Formarea direcționată a calității sistemului imunitar la fructele soiurilor tardive de prun preconizate păstrării de lungă durată, conducător de proiect dr. hab. BUJOREANU Nicolae
20.80009.5107.03 Valorificarea eficientă a resurselor genetice vegetale și biotehnologiilor avansate în scopul sporirii adaptabilității plantelor de cultură și schimbările climatice, conducător de proiect dr. hab. Botnari Vasile
Prioritatea III: Mediu și schimbări climatice
Proiectul Moldo-Belarus cu cifrul 19.80013.51.07.10A/BL “Analiza complexă a acumulării micotoxinelor în produse alimentare pe parcursul depozitării”, 2019-2020, conducător Mitina Irina.
Rezumatul de activitate științifică în anul 2018
Rezumatul de activitate științifică în anul 2017
Rezumatul de activitate ştiinţifică în anul 2016
SOIURI PERFORMANTE PENTRU SECTORUL AGRICOL:
soiuri_plante medicinale și aromatice.pdf